"Receptury dla każdej z Was.
Świat kosmetyków naturalnych to zdrowie, witalność i piękno.
Razem z nami bez trudu stworzysz najlepszą, naturalną kompozycję
składników do pielęgnacji Twojego ciała. Dzięki bogatej ofercie
naszego sklepu, odkryjesz na nowo zmysł dotyku, zanurzysz się
w niezbadanym wymiarze świeżości i poznasz tysiące subtelnych
zapachów! ”
 
Produkt dnia
Maseczka do twarzy "jedwabna kawa" - odmładzająca
Maseczka do twarzy "jedwabna kawa" - odmładzająca
11,50 zł 9,35 zł
szt.
Olej z owoców rokitnika - organiczny
Olej z owoców rokitnika - organiczny
11,80 zł 9,59 zł
Olej z nasion żurawiny - organiczny
Olej z nasion żurawiny - organiczny
15,80 zł 12,85 zł
Olej z nasion jabłek - organiczny
Olej z nasion jabłek - organiczny
10,50 zł 8,54 zł
Olej z orzecha włoskiego - organiczny
Olej z orzecha włoskiego - organiczny
8,00 zł 6,50 zł
Serum zwężające pory - cera tłusta 30ml
Serum zwężające pory - cera tłusta 30ml
51,00 zł 41,46 zł
szt.
Inulina z cykorii  ORAFTI- naturalny prebiotyk
Inulina z cykorii ORAFTI- naturalny prebiotyk
17,00 zł 13,82 zł
MSM - siarka organiczna
MSM - siarka organiczna
26,00 zł 21,14 zł
Olej z pestek czarnego bzu - organiczny
Olej z pestek czarnego bzu - organiczny
12,90 zł 10,49 zł

 

naturadlapiekna-prgram-lojalnosciowy

Zobacz jakie rabaty możesz dostać dzięki współpracy z nami. Zbieraj punkty, które możesz wymieniać na promocjie i gratisy!

Newsletter
Chcesz być na bieżąco?
Zapisz się na nasz newsletter!

Gliceryna kosmetyczna

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 4,00 zł 4.00
Cena netto: 3,25 zł
ilość szt.
Zyskujesz 20 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.9661
Producent: -
Kod produktu: AE07-23538

Opis

INCI: Glycerin

Właściwości:

Barwa:ciecz bezbarwna, gęsta, nietoksyczna, o słodkim smaku (cukrol)

 Gęstość (w 15 C):– 1,26 g/cm³

 Temperatura wrzenia: 290 C

Rozpuszczalność: miesza się z wodą i  alkoholami alifatycznymi we wszystkich proporcjach

Właściwości higroskopijne.

Gliceryna to hydrofilowa substancja nawilżająca, zwiększa penetrację składników aktywnych przez skórę, nie uszkadzając przy tej okazji bariery lipidowej. Wiele badań wskazuje na zbawienne działanie gliceryny w procesie regeneracji płaszcza lipidowego skóry. Ponadto istnieją przesłanki, że gliceryna ma wpływ na dojrzewanie komórek skórnych. Jedną z jej wad jest wysoka lepkość, stąd w stężeniach powyżej 5% może dawać nieprzyjemne uczucie klejącej się skóry.

Gliceryna, jako dobry rozpuszczalnik tłuszczów i innych lipidów, jest stosowana przy produkcji kremów, pomadek i innych produktów kosmetycznych. Stanowi ważny surowiec do syntezy wielu różnorodnych związków chemicznych, m in. niektórych gatunków mydeł. Oprócz zdolności do homogenizowania składników produktów kosmetycznych ma też własności nawilżające skórę.

Humektant - zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej przy ujściu butelki, tuby itp. Wspomaga działanie konserwujące poprzez obniżenie aktywności wody, która jest doskonałą pożywką dla drobnoustrojów.

Ilość w produkcie: do 5% działanie nawilżające

                          normalna ilość 1-3%

 

Przykładowe receptury:

Krem do stóp z arniką

Maseczka do cery wrażliwej

Balsam do ciała z masłem Shea i masłem kakaowym

Krem z witaminą E

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (1)

16 czerwca 2015

Najtańszy nawilżacz, a jakże skuteczny. Używam do masek na twarz i włosy. W obu przypadkach sprawdza się świetnie.

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl