"Receptury dla każdej z Was.
Świat kosmetyków naturalnych to zdrowie, witalność i piękno.
Razem z nami bez trudu stworzysz najlepszą, naturalną kompozycję
składników do pielęgnacji Twojego ciała. Dzięki bogatej ofercie
naszego sklepu, odkryjesz na nowo zmysł dotyku, zanurzysz się
w niezbadanym wymiarze świeżości i poznasz tysiące subtelnych
zapachów! ”
 
Produkt dnia
Maseczka do twarzy "jedwabna kawa" - odmładzająca
Maseczka do twarzy "jedwabna kawa" - odmładzająca
11,50 zł 9,35 zł
szt.
Spirulina - tabletki 250mg
Spirulina - tabletki 250mg
39,00 zł 31,71 zł
Olej z owoców rokitnika - organiczny
Olej z owoców rokitnika - organiczny
11,80 zł 9,59 zł
Olej z nasion żurawiny - organiczny
Olej z nasion żurawiny - organiczny
15,80 zł 12,85 zł
Olej z nasion jabłek - organiczny
Olej z nasion jabłek - organiczny
10,50 zł 8,54 zł
Olej z orzecha włoskiego - organiczny
Olej z orzecha włoskiego - organiczny
8,00 zł 6,50 zł
Serum zwężające pory - cera tłusta 30ml
Serum zwężające pory - cera tłusta 30ml
51,00 zł 41,46 zł
szt.
Inulina z cykorii  ORAFTI- naturalny prebiotyk
Inulina z cykorii ORAFTI- naturalny prebiotyk
17,00 zł 13,82 zł
MSM - siarka organiczna
MSM - siarka organiczna
26,00 zł 21,14 zł

 

naturadlapiekna-prgram-lojalnosciowy

Zobacz jakie rabaty możesz dostać dzięki współpracy z nami. Zbieraj punkty, które możesz wymieniać na promocjie i gratisy!

Newsletter
Chcesz być na bieżąco?
Zapisz się na nasz newsletter!

Jagody acai - kapsułki 1000mg

Dostępność: brak towaru
Cena: 33,90 zł 33.90
Cena netto: 27,56 zł
ilość szt.
Zyskujesz 165 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.6275
Producent: -
Kod produktu: 7CF1-75966

Opis

INCI: Eutrepe Olereacea

Opakowanie: 100 kapsułek

Wygląd: kapsułka 1000mg

Otoczka - maltodekstryna, stearynian magnezu; barwnik kapsułki - dwutlenek tytanu

Pochodzenie: USA

Dawkowanie: 1-2 kapsułki 3x dziennie

Ze względu na swoje właściwości i zwiększającą się popularność acai nazywana jest „brazylijską żyłą złota”.

Swoją popularność jagoda acai zawdzięcza przede wszystkim swoim właściwościom leczniczym, energetycznym i odżywczym, nie bez powodu nazywana jest cudem odżywczym oraz trafiła na pierwsze miejsce w rankingu Ten Best Superfoods. Acai dostarcza tyle niezbędnych minerałów, witamin, pierwiastków, aminokwasów i przeciwdziała tylu różnym chorobom i powoduje tyle pozytywnych efektów, że wydaje się to nie możliwe, ale tak jest, co potwierdzają liczne testy i badania. 100 gramowy ekstrakt z jagód acai zawiera 52.2 grama węglowodanów, 8.1 grama białek, 44.2 gramy błonnika oraz 32.5 grama tłuszczu.

Szczególnie cennym składnikiem są polifenole. Acai zawiera ponad tuzin różnych typów polifenoli, wśród których najważniejsze są flawonoidy i antocyjanidy, nadające owocom ich ciemnoczerwony, głęboko niebieski albo fioletowy kolor oraz zapewniające szereg korzyści zdrowotnych potwierdzonych licznymi badaniami. Hamują produkcję endoteliny, substancji powodującej skurcz naczyń krwionośnych, a której nadmiar może prowadzić m.in. do miażdżycy lub choroby wieńcowej. Polifenole w acai ułatwiają przepływ krwi i wspomagają pracę całego układu krwionośnego, zmniejszając ryzyko zatoru w naczyniach krwionośnych.
Przede wszystkim trzeba zwrócić uwagę na antyoksydanty, których duża ilość w jagodach acai związana jest z ich długim przebywaniem na słońcu, w obronie przed promieniami słonecznymi wytwarzają właśnie antyoksydanty. Antyoksydanty są to związki chemiczne wykazujące zdolność neutralizowania wolnych rodników, które wraz z powietrzem i pożywieniem dostają się do naszego organizmu powodując jego wyniszczenie na poziomie komórkowym. Badania naukowe dowiodły, że organizm człowieka przyswaja antyoksydanty, które znajdują się w jagodach acai. Spożywając regularnie jagody acai, można spowolnić proces starzenia, a także zapobiec chorobą powodowanym przez wole rodniki.

Oprócz antyoksydantów jagoda acai zawiera także cały szereg nienasyconych kwasów tłuszczowych, aminokwasów, pierwiastków śladowych i fitosteroli, które pozytywnie wpływają na cały organizm człowieka. Z pośród 29 nienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególną uwagę zwracają kwasy Omega 6 i 9, które regulują poziom cholesterolu we krwi, likwidując poziom tego szkodliwego, a podwyższając poziom dobrego.To jest szczególnie ważne, gdyż jak wiadomo wysokie poziomy insuliny wywołują stany zapalne, co przyspiesza procesy starzenia.

18 aminokwasów, które zawiera jagoda acai, doskonale wpływają na wzmocnienie i regenerację układu mięśniowego. Prawie idealne zestawienie niezbędnych aminokwasów w powiązaniu z cennymi minerałami śladowymi, może być korzystne dla utrzymania prawidłowego skurczu mięśni oraz ich regeneracji. Białko jest podstawowym składnikiem hormonów oraz tkanek – elementów składowych organizmu. Pokarm bogaty w białka wzmacnia nasze narządy wewnętrzne, mięśnie, a także włosy, skórę i paznokcie, których zewnętrzne warstwy zawierają białko. Zawartość białka w niewielkiej acai jest większa niż w całym jaju – niesamowite? a jednak…
Niedobór pierwiastków śladowych jest uzupełniany przez zawartość najważniejszych 21 pierwiastków śladowych, które miedzy innymi wzmacniają układ immunologiczny. Oczywiście jak w każdym owocu nie może zabraknąć kompletu witamin i podstawowych pierwiastków, acai zawiera takie witaminy jak: B1, B2, C, E, beta karoten, wapń, fosfor, potas, żelazo, białko.
Jagoda zawiera również duże ilości błonnika i wysoką ilość fitosteroli, które w synergii z nienasyconymi (zdrowymi) kwasami tłuszczowymi wspomagają kontrolę poziomu cholesterolu w organizmie i zdrowie układu trawiennego i sercowo-naczyniowego.
Jagoda sama w sobie zawiera bardzo niską ilość cukru.

Najważniejsze korzyści dla organizmu ze spożywania jagód acai:

1. Zwiększenie energii witalne. Składniki odżywcze açai (a przede wszystkim duże ilości naturalnych lipidów) zapewniają niezbędną dawkę energii potrzebną do uprawiania sportu, lub po prostu do wykonywania codziennych obowiązków.
2. Poprawa kondycji umysłowe. Nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega3 są budulcem dla ok. 60% ludzkiego mózgu. Produkty żywnościowe bogate w tłuszcze omega3, w tym jagoda acai, znacznie zmniejszają szansę na zakłócenia w pracy mózgu oraz usprawniają ogólną funkcjonalność umysłu (w tym czujność i bystre myślenie).
3. Wzmocnienie i zwiększenie wydajności organizmu. Białko jest podstawowym składnikiem hormonów oraz tkanek – elementów składowych organizmu. Pokarm bogaty w białka wzmacnia nasze narządy wewnętrzne, mięśnie, a także włosy, skórę i paznokcie, których zewnętrzne warstwy zawierają białko. Korzystne dla organizmu substancje chemiczne w açai wspomagają efekt synergii – większych i lepszych efektów procesów zachodzących w organizmie, osiągniętych tym samym nakładem pracy. Oznacza to, że organizm pracuje wydajniej bez konieczności zwiększenia wysiłku.
4. Redukcja zmęczenia. Mieszanka niezbędnych aminokwasów i mikroelementów, którą zawiera acai, znacznie przyspiesza regenerację energii po dużym wysiłku.
5. Zwiększenie wytrzymałości i pracy układu mięśniowego;
6. Oczyszczanie organizm. Jagody acai przez wieki używano w celu oczyszczenia organizmu z substancji trujących i szkodliwych. W współczesnym jedzeniu jest tyle uzdatniaczy i konserwantów, że organizm ludzki nie jest w stanie w naturalny sposób się z nimi uporać.
7. Polepszanie trawienia i wypróżniania. Błonnik pokarmowy jagody acai ułatwia trawienie i poprawia stan przewodu pokarmowego, w tym odcinka jelita szczególnie narażonego na różne schorzenia i nieprawidłowości – okrężnicy.
8. Łagodzenie stresu. Acai pomaga regulować poziom hormonów odpowiedzialnych za wydajność i poprawne funkcjonowanie organizmu w sytuacjach stresowych. Nadprodukcja tego hormonu prowadzi do szkodliwych stanów napięcia nerwowego, natomiast odpowiedni jego poziom pomaga przystosować się do warunków stresowych i lepiej je znosić.
9. Spowolnienie procesu starzenia. Składniki energetyczne i silne antyoksydanty w açai utrzymują stan maksymalnej wydajności komórek i potrafią dzięki temu spowolnić procesy starzenia.
10. Poprawa funkcjonowania seksualnego. Przeciwzapalne oraz oczyszczające właściwości açai potrafią przeciwdziałać niepłodności wywołanej stresem, zanieczyszczeniem środowiska, a także schorzeniami powodowanymi przez wolne rodniki (np. różnymi formami nowotworów).
11. Poprawa wzroku. Sok z acai, dzięki swym właściwościom wzmacniającym naczynia włosowate, pomaga zapobiegać uszkodzeniom naczyń krwionośnych siatkówki oka (in. retinopatii cukrzycowej), będącym jednym ze stadiów przebiegu cukrzycy i prowadzącym do ślepoty. Beta-karoten i witamina C obecne w acai mają pozytywny wpływ na stan zdrowia oka ludzkiego oraz obniżają ryzyko wystąpienia schorzeń i komplikacji po zwyrodnieniu plamki żółtej.
12. Wzmocnienie systemu odpornościowego. Acai wzmacnia układ immunologiczny, usprawniając naturalną odporność organizmu. Składniki acai mają właściwości wzmacniające system odpornościowy, dzięki czemu wydatnie zwiększają ochronę organizmu przed bakteriami, wirusami i substancjami szkodliwymi. Najnowsze badania wykazują, że beta-sitosterol obecny w acai zapobiega szkodliwemu działaniu hamującemu reakcje odpornościowe organizmu i stymuluje działanie leukocytów.
13. Obniżenie poziomu złego cholesterolu i podwyższenie poziomu dobrego cholesterolu; Acai to nie tylko bogactwo antyoksydantów, ale także i innych substancji odżywczych jak niezbędne kwasy tłuszczowe. Badania wykazują, że te właśnie kwasy tłuszczowe wspomagają redukcję niskiej gęstości cholesterolu (szkodliwego cholesterolu) i jednocześnie utrzymują właściwy poziom wysokiej gęstości cholesterolu (dobrego cholesterolu). Prowadzi to do zmniejszenia ryzyka wystąpienia różnych chorób układu krążenia, a także udaru mózgu.
14. Obniżenie poziomu ciśnienia krwi. Dzięki fitosterolom (sterolom pochodzenia roślinnego) obecnym w błonach komórkowych jagody açai możliwe jest skuteczniejsze łagodzenie objawów schorzeń związanych z nieprawidłowym ciśnieniem krwi. Antocyjaniny w wyciągu z acai chronią naczynia krwionośne (żyły, arterie i naczynia włosowate) obniżając ich kruchość i dzięki temu zmniejszają ryzyko uszkodzeń różnych części układu krwionośnego.
15. Regulacja poziomu cukrów i tłuszczów w organizmie; Spożywanie pokarmów o niskim wskaźniku glikemicznym jest zalecane zarówno dla osób chorych na cukrzycę, jak i dla zdrowych. Acai posiada wyjątkowo niski wskaźnik glikemiczny i dlatego jest cennym składnikiem diety niskoglikemicznej (redukującej szkodliwe ilości cukru we krwi).
16. Regulacja wagi ciała. Niski wskaźnik glikemiczny jagody acai świadczy też o właściwościach sprzyjających utrzymywaniu właściwej wagi i wspomagających dietę: acai pomaga kontrolować apetyt i zmniejsza uczucie głodu.
17. Zapobieganie szkodliwemu działaniu wolnych rodników. Szkodliwe działanie wolnych rodników (in. utlenianie) jest jedną z głównych przyczyn osłabienia lub zakłoceń działania systemu odpornościowego. Uszkodzenia komórkowe wskutek dziłania wolnych rodników są też przyczyną wielu poważnych chorób, takich jak choroba Alzheimera, cukrzyca, miażdżyca albo zapalenie stawów.
18. Poprawa ogólnego samopoczucia i zdrowia. Wyciąg z acai, bogaty w liczne niezbędne substancje i minerały, odżywia organizm i bierze udział w jego regeneracji i ochronie. Witaminy B i inne składniki odżywcze acai łagodzą stres i usprawniają komunikację między komórkami mózgu, wspomagając produkcję neuroprzekaźników takich jak dopamina lub serotonina, odpowiedzialna między innymi za zdrowy sen i regulację temperatury ciała.
19. Hamowanie objawów i postępowania rożnych chorób, między innymi: raka, prostaty, Alzheimera i innych.
20. Pomaga zapobiegać osteoporozie. Acai jest bogata w wapń, dzięki czemu uzupełnia niedobory żywieniowe wapnia, prowadzące do ubytku masy kostnej i ogólnego osłabienia kości.
21. Łagodzi objawy cyklu menstruacyjnego. Sok z acai jest ulgą dla kobiet, które cierpią na silne bóle menstruacyjne. Dzięki bogatej zawartości wapnia, wyciąg z acai okrywa ściankę macicy odsłoniętą przez złuszczającą się błonę śluzową, zmniejszając ból spowodowany skurczami i opuchlizną.
22. Wspomaga profilaktykę chorób serca. Jagoda acai zawiera polifenole, podstawowy składnik diety poprawiającej stan serca. Polifenole hamują produkcję endoteliny, substancji powodującej skurcz naczyń krwionośnych, a której nadmiar może prowadzić m.in. do miażdżycy lub choroby wieńcowej. Polifenole w acai ułatwiają przepływ krwi i wspomagają pracę całego układu krwionośnego, zmniejszając ryzyko zatoru w naczyniach krwionośnych.
23. Przeciwdziała infekcjom bakteryjnym, wirusowym i grzybiczym. Infekcja bakteryjna, wirusowa lub grzybicza następuje wtedy, gdy zarazkom uda się pokonać system immunologiczny organizmu. Wyciąg z acai zawiera całe bogactwo substancji wspomagających system immunologiczny i udaremniających infekcje.
24. Posiada właściwości antymutagenne. Przeciwutleniacze zawarte w wyciągu z acai pomagają zapobiegać uszkodzeniom DNA prowadzącym do mutacji i przemian nowotworowych, dzięki czemu przeciwdziała szkodliwym substancjom takim jak karcynogeny i mutageny.
25. Pomaga zwalczać objawy refluksu żołądkowo-przełykowego. Składniki odżywcze acai (szczególnie szeroka gama antyoksydantów) pomagają chronić oraz regenerować zwieracz dolny przełyku, uszkodzony wskutek cofania się kwaśnej treści żołądkowej z żołądka do przełyku. Ich właściwości anty kwasowe zmniejszają ryzyko powikłań, mogących powstać wskutek zalegania treści kwasowej w przełyku (owrzodzenie, krwawienie, zapalenie krtani).


Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl