"Receptury dla każdej z Was.
Świat kosmetyków naturalnych to zdrowie, witalność i piękno.
Razem z nami bez trudu stworzysz najlepszą, naturalną kompozycję
składników do pielęgnacji Twojego ciała. Dzięki bogatej ofercie
naszego sklepu, odkryjesz na nowo zmysł dotyku, zanurzysz się
w niezbadanym wymiarze świeżości i poznasz tysiące subtelnych
zapachów! ”
 
Produkt dnia
Glinka różowa haloizytowa
Glinka różowa haloizytowa
8,30 zł 6,75 zł
Witamina C kwas L-askorbinowy
Witamina C kwas L-askorbinowy
8,00 zł 6,50 zł
Witamina B3 - nikotynamid ( witamina PP)
Witamina B3 - nikotynamid ( witamina PP)
13,40 zł 10,89 zł
Jajeczna maska do włosów
Jajeczna maska do włosów
17,90 zł 14,55 zł
szt.
Tonik do włosów -  regenerujący
Tonik do włosów - regenerujący
10,90 zł 8,86 zł
szt.
Maseczka do twarzy "jedwabna kawa" - odmładzająca
Maseczka do twarzy "jedwabna kawa" - odmładzająca
11,50 zł 9,35 zł
szt.
Sól Himalajska  - gruba 1kg
Sól Himalajska - gruba 1kg
11,50 zł 9,35 zł
szt.
Spirulina - tabletki 250mg
Spirulina - tabletki 250mg
39,00 zł 31,71 zł
szt.

 

naturadlapiekna-prgram-lojalnosciowy

Zobacz jakie rabaty możesz dostać dzięki współpracy z nami. Zbieraj punkty, które możesz wymieniać na promocjie i gratisy!

Newsletter
Chcesz być na bieżąco?
Zapisz się na nasz newsletter!

Olej cacay - organiczny

olej cacay.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 22,10 zł 22.10
Cena netto: 17,97 zł
quantity szt.
Zyskujesz 110 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: F387-258E4

Opis

INCI: Caryodendron Orinocense Seed Oil (Olej Cacay)

 

Organiczny olej tłoczony na zimno z orzechów, nierafinowany.

 

Stężenie w kosmetykach: do 100%

 

Zapach: lekko orzechowy

 

Kolor: jasnożółty

 

Postać: płynny olej

Idealny do pielęgnacji:

 - cery dojrzałej z oznakami starzenia, o obniżonej elastyczności

 - suchej, odwodnionej, wymagającej regeneracji

 - problemowej, z przebarwieniami i bliznami

 - podrażnionej działaniem promieni UV i radioterapią

 - delikatnych okolic oczu, ust, szyi i dłoni

 - suchych zniszczonych włosów, łamliwych paznokci

 

Olej cacay ma działanie przeciwstarzeniowe – nienasycone kwasy tłuszczowe m. in. omega-6, witamina A oraz witamina E w postaci alfa-tokoferolu, której jest 50% więcej niż w oleju arganowym, odpowiadają za zatrzymanie tzw. „zegara biologicznego”. Pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry, a także widocznie redukując nawet głębokie zmarszczki. Polecany również do pielęgnacji skóry z rozstępami. Bezpieczny dla wrażliwej skóry okolic oczu.

Działa również regenerująco i rozjaśniająco – naturalny retinol (witamina A), którego jest ponad 3 razy więcej niż w oleju różanym, wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, przyspiesza gojenie blizn potrądzikowych, krost oraz drobnych ran. Widocznie wyrównuje koloryt cery i rozjaśnia skórę i niweluje przebarwienia oraz brunatne plamy, bruzdy i blizny (również pooperacyjne), plamy słoneczne, a także zmniejsza widoczność piegów. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki.

Olej cacay dostarcza o 50% więcej witaminy E niż olej arganowy, doskonale nawilża i uzupełnia niedobór kwasulinolowego, którego ubywa wraz z wiekiem. Kwas ten zapobiega nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry. Dodatkowo zwiększa przepuszczalność naskórka, dzięki czemu jest idealnym nośnikiem substancji naprawczych i odmładzających

Przeciwzapalne działanie zapewnia  kwas linolowy, który reguluje gospodarkę lipidami, dzięki czemu niweluje problem powstawania zaskórników na skutek rogowacenia skóry i czopowania ujść gruczołów łojowych. Witaminy A i E działają przeciwzapalnie i przeciwalergicznie, co sprawia, że olej cacay jest idealny do pielęgnacji wrażliwej cery trądzikowej, zarówno suchej, jak i tłustej, a także problemowej skóry głowy. Jest lekki i nie pozostawia tłustego filmu na skórze.

Ma również właściwości łagodzące – wszelkiego rodzaju podrażnienia skóry wywołane m. in. promieniami słonecznymi i radioterapią. Stosowany punktowo na zmiany trądzikowe oraz krosty, przyspiesza proces ich gojenia i łagodzi obrzęk. Korzystnie wpływa na koloryt skóry.

 

 

 

Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl