"Receptury dla każdej z Was.
Świat kosmetyków naturalnych to zdrowie, witalność i piękno.
Razem z nami bez trudu stworzysz najlepszą, naturalną kompozycję
składników do pielęgnacji Twojego ciała. Dzięki bogatej ofercie
naszego sklepu, odkryjesz na nowo zmysł dotyku, zanurzysz się
w niezbadanym wymiarze świeżości i poznasz tysiące subtelnych
zapachów! ”
 
Produkt dnia
Witamina C kwas L-askorbinowy
Witamina C kwas L-askorbinowy
5,60 zł 4,55 zł
100% Naturalny Kolagen
100% Naturalny Kolagen
28,00 zł 22,76 zł
Olejek łopianowy z rumiankiem
Olejek łopianowy z rumiankiem
11,99 zł 9,75 zł
szt.
Olejek łopianowy z witaminami
Olejek łopianowy z witaminami
11,99 zł 9,75 zł
szt.
Olejek łopianowy z nagietkiem
Olejek łopianowy z nagietkiem
11,99 zł 9,75 zł
szt.
Olejek łopianowy z podbiałem
Olejek łopianowy z podbiałem
12,00 zł 9,50 zł 9,76 zł 7,72 zł
szt.
Olej z owoców rokitnika - organiczny
Olej z owoców rokitnika - organiczny
11,80 zł 9,59 zł
Olej z nasion żurawiny - organiczny
Olej z nasion żurawiny - organiczny
15,80 zł 12,85 zł
Olej z nasion jabłek - organiczny
Olej z nasion jabłek - organiczny
10,50 zł 8,54 zł
Mydło Aleppo - 20% olejku laurowego 200g
Mydło Aleppo - 20% olejku laurowego 200g
16,70 zł 13,58 zł
szt.

 

naturadlapiekna-prgram-lojalnosciowy

Zobacz jakie rabaty możesz dostać dzięki współpracy z nami. Zbieraj punkty, które możesz wymieniać na promocjie i gratisy!

Newsletter
Chcesz być na bieżąco?
Zapisz się na nasz newsletter!

Olej monoi - organiczny

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 9,60 zł 9.60
Cena netto: 7,80 zł
quantity szt.
Zyskujesz 45 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.83565 (Ilość ocen: 4)
Producent: -
Kod produktu: 6EB6-13497

Opis

INCI: Cocos Nucifera (Coconut)  Oil, Tiare  (Gardenia Tahitensis) Flower Extract

Postać: lekko żółtawy płynny olej powyżej 25oC,

           kremowa masa tłuszczowa poniżej 25oC 

Zapach: egzotyczny, delikatny  zapach kwiatów tahitańskiej gardenii

Zastosowanie w kosmetykach: 5%-100%

Olej MONOI można stosować bezpośrednio na suchą lub lekko wilgotną skórę, w formie natłuszczająco-nawilżającego olejku lub masła.

Olej monoi powstaje przez połączenie oleju kokosowego i ekstraktu z kwiatów gardenii tahitańskiej (zwany też tiare). Olej monoi jest wytwarzany od niepamiętnych czasów przez ludy Polinezji, Tahitanki używają go do pielęgnacji urody.

Olej monoi ma piękny, egzotyczny zapach. Ma właściwości głęboko nawilżające, wygładzające i zmiękczające skórę. Wykazuje właściwości przeciwzapalne, łagodzące, dodatkowo zwiększa elastyczność skóry, oraz goi drobne uszkodzenia skóry np. po ukąszeniach owadów. Wmasowany w skórę pozostawia na niej delikatny, jedwabisty film, który chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Zastosowany po opalaniu delikatnie chłodzi rozgrzaną słońcem skórę oraz sprzyja regeneracji i złagodzeniu podrażnienia posłonecznego. 

Dobrze działa również na włosy, zawiera bowiem kwas laurynowy, który świetnie wbudowuje się w strukturę włosów i je regeneruje. Olej działa przeciwłupieżowo i łagodzi podrażnioną skórę głowy.

 

.

 

Opinie o produkcie (4)

24 stycznia 2014

Od dziś to mój ulubieniec, cudownie pachnie i doskonale pielęgnuje. Skóra jest po nim jedwabiście gładka i nawilżona. Polecam:)

27 czerwca 2014

Jeden z moich ulubionych - cudownie pachnie , wchłania się do matu. Używam jako balsam do ciała krem do twarzy i maseczkę na włosy. Smaruje nim też dziecko zamiast kremu lub oliwki.

7 października 2014

Używam ten olej jako odżywki na włosy pozostawiając na cała noc. Zmywa się łatwo, włosy są błyszczące i odżywione. Moje cienkie włosy kochają ten olej. Polecam!

8 września 2015

Olej świetnie nadający się do masażu twarzy gdyż tak szybko nie wchłania się i pięknie pachnie. Po skończonym masażu można usunąć nadmiar ręcznikiem papierowym (np.jeśli do pielęgnacji twarzy na noc używa się innych olejów) albo poczekać aż wszystko się wchłonie.Polecam

Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl