"Receptury dla każdej z Was.
Świat kosmetyków naturalnych to zdrowie, witalność i piękno.
Razem z nami bez trudu stworzysz najlepszą, naturalną kompozycję
składników do pielęgnacji Twojego ciała. Dzięki bogatej ofercie
naszego sklepu, odkryjesz na nowo zmysł dotyku, zanurzysz się
w niezbadanym wymiarze świeżości i poznasz tysiące subtelnych
zapachów! ”
 
Produkt dnia
Glinka różowa haloizytowa
Glinka różowa haloizytowa
8,30 zł 6,75 zł
Witamina C kwas L-askorbinowy
Witamina C kwas L-askorbinowy
8,00 zł 6,50 zł
Witamina B3 - nikotynamid ( witamina PP)
Witamina B3 - nikotynamid ( witamina PP)
13,40 zł 10,89 zł
Jajeczna maska do włosów
Jajeczna maska do włosów
17,90 zł 14,55 zł
szt.
Tonik do włosów -  regenerujący
Tonik do włosów - regenerujący
10,90 zł 8,86 zł
szt.
Maseczka do twarzy "jedwabna kawa" - odmładzająca
Maseczka do twarzy "jedwabna kawa" - odmładzająca
11,50 zł 9,35 zł
szt.
Sól Himalajska  - gruba 1kg
Sól Himalajska - gruba 1kg
11,50 zł 9,35 zł
szt.
Spirulina - tabletki 250mg
Spirulina - tabletki 250mg
39,00 zł 31,71 zł
szt.

 

naturadlapiekna-prgram-lojalnosciowy

Zobacz jakie rabaty możesz dostać dzięki współpracy z nami. Zbieraj punkty, które możesz wymieniać na promocjie i gratisy!

Newsletter
Chcesz być na bieżąco?
Zapisz się na nasz newsletter!

Olej z nasion drzewa moringa - organiczny

olej moringa.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 12,10 zł 12.10
Cena netto: 9,84 zł
quantity szt.
Zyskujesz 60 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 5900-48234

Opis

INCI: Moringa oleifera oil

Sugerowane stężenie: do 100%

Kolor: od żółtego do zielonego

Ma lekko orzechowy zapach, w niższych temperaturach tężeje

 

 Organiczny olej z nasion drzewa moringa tłoczony na zimno.

Moringa olejodajna  inaczej nazywana jest drzewem chrzanowym,  "drzewem życia".

olejek z Moringi jest wartościowym dodatkiem do kremów, emulsji, balsamów. Odznacza się on zdolnością utrzymywania zapachów. Doceniane są również jego właściwości wygładzające, nawilżające i pielęgnujące.

http://bonavita.pl/moringa-sklad-wlasciwosci-przeciwwskazania-i-zastosowanie-drzewa-chrzanowego

Z nasion pozyskuje się bardzo cenny olej. Jego głównym składnikiem jest kwas oleinowy (18:1) stanowiący około 70% całkowitej masy kwasów tłuszczowych. Odznacza się on niską wartością liczby jodowej oraz liczby kwasowej. Świadczy to o większej stabilności i wartości użytkowej oleju. Liczba jodowa mówi o podatność tłuszczu na procesy utleniania i jełczenia. Natomiast liczba kwasowa świadczy o zawartości wolnych kwasów tłuszczowych, które powstają podczas degradacji trójglicerydów. Parametr ten dla oleju z Moringa oleifera jest znacznie niższy w porównaniu z najlepszą gatunkowo oliwą z oliwek.

Działa głęboko nawilżająco, odżywczo,  oczyszcza pory, rozświetla cerę, poprawia jej koloryt. Działa przeciwstarzeniowo, przeciwzmarszczkowo. Normalizuje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu zaskórników i wyprysków. Koi i przyspiesza gojenie skóry uszkodzonej, podrażnionej promieniowaniem UV, czynnikami atmosferycznymi (słońce, mróz), po zranieniach, po ukąszeniach owadów.

Działa przeciwzapalnie, antyseptycznie – łagodzi objawy stanów zapalnych,  ugryzień owadów. Dzięki dużej zawartości kwasu oleinowego – wspomaga transport transepidermalny, wzmacnia barierę ochronną skóry.

Jest olejem niezwykle trwałym, odpornym na jełczenie, poprawia także trwałość innych olejów w mieszankach.
Ma wysoką zdolność pochłaniania zapachów, był i jest stosowany w technice enflurage tworzenia perfum olejowych.

 ZASTOSOWANIE:

kremy i balsamy
- dla skóry suchej, wrażliwej – nawilża i koi podrażnienia
- dla skóry trądzikowej i tłustej – zmniejsza wykwity trądzikowe
- dla skóry podrażnionej – łagodzi podrażnienia i stany zapalne, przyspiesza gojenie skóry
- dla skóry dojrzałej, z oznakami starzenia  -likwiduje zmarszczki, bruzdy, poszarzenie skóry

Odżywki do włosów, samodzielne olejowanie:
- do włosów – suchych, trudno rozczesujących się
- do masażu
- do skóry suchej, podrażnionej słońcem, zabiegami kosmetycznymi (np. po solarium).

 

nazwa kwasu tłuszczowego
zawartość procentowa
w oleju moringa rodzaj kwasu tłuszczowego
kwasu oleinowy 74,9 proc. kwasy tłuszczowe nienasycone (MUFA) kwas palmitynowy 12 proc. kwasy tłuszczowe nasycone kwas oleopalmitynowy 2,7 proc. kwasy tłuszczowe nienasycone (MUFA) kwas stearynowy 2 proc. kwasy tłuszczowe nasycone kwas laurynowy 1,9 proc. kwasy tłuszczowe nasycone kwas arachidowy 1,8 proc. kwasy tłuszczowe nasycone Kwas linolenowy 1,7 proc. kwasy tłuszczowe nienasycone (PUFA) Kwas linolowy 1,2 proc. kwasy tłuszczowe nienasycone (PUFA)
kwas mirystynowy 0,86 proc. kwasy tłuszczowe nasycone

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/olej-moringa-zastosowanie-w-kuchni-i-kosmetyce-wlasciwosci-oleju-morin_44351.html

nazwa kwasu tłuszczowego    zawartość %       rodzaj kwasu tłuszczowego

                                      w oleju moringa
kwasu oleinowy                    74,9                       nienasycone (MUFA)

kwas palmitynowy                 12                              nasycone

kwas oleopalmitynowy            2,7                        nienasycone (MUFA)

kwas stearynowy                   2                               nasycone

kwas laurynowy                     1,9                             nasycone

kwas arachidowy                    1,8                            nasycone

Kwas linolenowy                     1,7                       nienasycone (PUFA)

Kwas linolowy                         1,2                      nienasycone (PUFA)
kwas mirystynowy                   0,86                          nasycone

nazwa kwasu tłuszczowego
zawartość procentowa
w oleju moringa rodzaj kwasu tłuszczowego
kwasu oleinowy 74,9 proc. kwasy tłuszczowe nienasycone (MUFA) kwas palmitynowy 12 proc. kwasy tłuszczowe nasycone kwas oleopalmitynowy 2,7 proc. kwasy tłuszczowe nienasycone (MUFA) kwas stearynowy 2 proc. kwasy tłuszczowe nasycone kwas laurynowy 1,9 proc. kwasy tłuszczowe nasycone kwas arachidowy 1,8 proc. kwasy tłuszczowe nasycone Kwas linolenowy 1,7 proc. kwasy tłuszczowe nienasycone (PUFA) Kwas linolowy 1,2 proc. kwasy tłuszczowe nienasycone (PUFA)
kwas mirystynowy 0,86 proc. kwasy tłuszczowe nasycone

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/olej-moringa-zastosowanie-w-kuchni-i-kosmetyce-wlasciwosci-oleju-morin_44351.html
olejek z Moringi jest wartościowym dodatkiem do kremów, emulsji, balsamów. Odznacza się on zdolnością utrzymywania zapachów. Doceniane są również jego właściwości wygładzające, nawilżające i pielęgnujące.

http://bonavita.pl/moringa-sklad-wlasciwosci-przeciwwskazania-i-zastosowanie-drzewa-chrzanowego

 

Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl