"Receptury dla każdej z Was.
Świat kosmetyków naturalnych to zdrowie, witalność i piękno.
Razem z nami bez trudu stworzysz najlepszą, naturalną kompozycję
składników do pielęgnacji Twojego ciała. Dzięki bogatej ofercie
naszego sklepu, odkryjesz na nowo zmysł dotyku, zanurzysz się
w niezbadanym wymiarze świeżości i poznasz tysiące subtelnych
zapachów! ”
 
Produkt dnia
Glinka różowa haloizytowa
Glinka różowa haloizytowa
8,30 zł 6,75 zł
Witamina C kwas L-askorbinowy
Witamina C kwas L-askorbinowy
8,00 zł 6,50 zł
Witamina B3 - nikotynamid ( witamina PP)
Witamina B3 - nikotynamid ( witamina PP)
13,40 zł 10,89 zł
Jajeczna maska do włosów
Jajeczna maska do włosów
17,90 zł 14,55 zł
szt.
Tonik do włosów -  regenerujący
Tonik do włosów - regenerujący
10,90 zł 8,86 zł
szt.
Maseczka do twarzy "jedwabna kawa" - odmładzająca
Maseczka do twarzy "jedwabna kawa" - odmładzająca
11,50 zł 9,35 zł
szt.
Sól Himalajska  - gruba 1kg
Sól Himalajska - gruba 1kg
11,50 zł 9,35 zł
szt.
Spirulina - tabletki 250mg
Spirulina - tabletki 250mg
39,00 zł 31,71 zł
szt.

 

naturadlapiekna-prgram-lojalnosciowy

Zobacz jakie rabaty możesz dostać dzięki współpracy z nami. Zbieraj punkty, które możesz wymieniać na promocjie i gratisy!

Newsletter
Chcesz być na bieżąco?
Zapisz się na nasz newsletter!

Olej buriti - organiczny

olej buriti.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 10,00 zł 10.00
Cena netto: 8,13 zł
quantity szt.
Zyskujesz 50 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: A39C-33511

Opis

INCI Mauritia Flexuosa (Buriti) Fruit Oil

Buriti (Mauritia flexuasa) " drzewo życia" - rośnie w tropikalnych obszarach Ameryki Południowej.

Organiczny olej tłoczony na zimno z owoców, nierafinowany.

Stężenie w kosmetykach: do 95%

Zapach: delikatnie owocowy

Kolor: od żółtego do pomarańczowego

Olej buriti chroni przed promieniowaniem UV, likwiduje drobne zmarszczki oraz nawilża skórę. Jest silnym, naturalnym przeciwutleniaczem. Cechuje się bogatym źródłem β-karotenu, zawiera duże ilości kwasów: oleinowy    (omega-9)72,0 - 82%, palmitynowy 15,0 - 22,0%, linolowy (omega-6) 1,2 - 3,5%, stearynowy 1,0 - 3,0%, linolenowy (omega-3) 0,5 - 2,5%.

Wysokie stężenie tokoferolu wpływa na wysoką stabilność oksydacyjną oraz doskonałą aktywność przeciwutleniającą preparatów z olejem buriti, Olej ten to ważne źródło karotenoidów (naturalnych pigmentów, które są odpowiedzialne za transport tlenu).

 Zalecany jest dla zniszczonej, szorstkiej, popękanej, dojrzałej skóry z atopowym zapaleniem skóry AZS, także głowy i włosów.

Jest idealny również do cery tłustej – reguluje wydzielanie sebum. Łatwo przenika do głębszych warstw skóry, dzięki czemu zmniejsza drobne linie zmarszczek, przywraca elastyczność oraz harmonizuje skórę. Skutecznie chroni komórki fibroblastów istotne dla wspierania produkcji kolagenu i elastyny. Efekt: młodzieńcza, rozświetlona cera.

Ze względu na jego zdolność do absorbowania promieniowania w zakresie widzialnym i ultrafioletowym olej buriti stosowany jest w przemyśle kosmetycznym, jako skuteczny filtr przeciwsłoneczny.

Obecność tokoferolu oraz witaminy A wpływa na jego bogate właściwości:

  • Nawilża skórę
  • Działa antyoksydacyjnie
  • Zapewnia kojący efekt
  • Zapewnia silną detoksykacją organizmu
  • Zwalcza reakcje alergiczne

Zastosowanie oleju buriti     w preparatach kosmetycznych:

  • Anti-aging – zwiększa elastyczność skóry
  • Przeciwsłoneczne – zmniejsza rumień spowodowany promieniowaniem słonecznym
  • Pielęgnacja zniszczonych i farbowanych włosów
  • Mydła i żele pod prysznic
  • Wszystkie rodzaje kremów, emulsji lub płynów do skóry

 

 

Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl