"Receptury dla każdej z Was.
Świat kosmetyków naturalnych to zdrowie, witalność i piękno.
Razem z nami bez trudu stworzysz najlepszą, naturalną kompozycję
składników do pielęgnacji Twojego ciała. Dzięki bogatej ofercie
naszego sklepu, odkryjesz na nowo zmysł dotyku, zanurzysz się
w niezbadanym wymiarze świeżości i poznasz tysiące subtelnych
zapachów! ”
 
Produkt dnia
Maseczka do twarzy "jedwabna kawa" - odmładzająca
Maseczka do twarzy "jedwabna kawa" - odmładzająca
11,50 zł 9,35 zł
szt.
Spirulina - tabletki 250mg
Spirulina - tabletki 250mg
39,00 zł 31,71 zł
Olej z owoców rokitnika - organiczny
Olej z owoców rokitnika - organiczny
11,80 zł 9,59 zł
Olej z nasion żurawiny - organiczny
Olej z nasion żurawiny - organiczny
15,80 zł 12,85 zł
Olej z nasion jabłek - organiczny
Olej z nasion jabłek - organiczny
10,50 zł 8,54 zł
Olej z orzecha włoskiego - organiczny
Olej z orzecha włoskiego - organiczny
8,00 zł 6,50 zł
Serum zwężające pory - cera tłusta 30ml
Serum zwężające pory - cera tłusta 30ml
51,00 zł 41,46 zł
szt.
Inulina z cykorii  ORAFTI- naturalny prebiotyk
Inulina z cykorii ORAFTI- naturalny prebiotyk
17,00 zł 13,82 zł
MSM - siarka organiczna
MSM - siarka organiczna
26,00 zł 21,14 zł

 

naturadlapiekna-prgram-lojalnosciowy

Zobacz jakie rabaty możesz dostać dzięki współpracy z nami. Zbieraj punkty, które możesz wymieniać na promocjie i gratisy!

Newsletter
Chcesz być na bieżąco?
Zapisz się na nasz newsletter!

Olej konopny zimnotłoczony

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 5,90 zł 5.90
Cena netto: 4,80 zł
ilość szt.
Zyskujesz 25 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.33333
Producent: -
Kod produktu: 61DA-193CD

Opis

INCI: Cannabis sativa (Hemp) Seed Oil

Stężenie w kosmetykach: może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Zapach: orzechowy

Wygląd: olej o barwie zielonej do ciemnozielonej

Jest olejem nie odpornym na ciepło. Nie podgrzewać!

Największym skarbem oleju konopnego są nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), których jest wyjątkowo dużo (ok. 75%): kwas linolowy, alfa-linolenowy, gamma-linolenowy (łagodzącego stany zapalne równie dobrze jak omega-3), palmitynowy, oleinowy.

Badacze chętnie podkreślają doskonałą proporcję tych kwasów, która wynosi 3:1. w ten sposób uzyskany został idealny stosunek kwasów omega-6 do omega-3, co wpływa na prawidłowy metabolizm lipidów w naszej skórze. Ponadto mają właściwości przeciwzapalne oraz pomagają w pielęgnowaniu skóry podrażnionej, ze zmianami. Olej konopny zawiera też szereg witamin (A, C, E, z grupy B) i minerałów (m.in. magnez, wapń, cynk), przeciwutleniaczy, aminokwasów i fitosteroli.

Olej z konopi jest wyśmienitym olejem do pielęgnacji skóry normalnej i przetłuszczającej się. Uważany jest za jeden z najbardziej „suchych” olei. Szybko się wchłania nie pozostawiając wrażenia tłustej warstwy na skórze. Może być używany bezpośrednio na skórę lub stosowany jako dodatek w preparatach kosmetycznych.  Nadaje luksusowy dotyk pianie mydlanej.

Olej z konopi może być używany w produkcji balsamów do ciała (5–30 %), mydeł (3–12%), kremów do twarzy i lotionów (2–20 %), balsamów przeciwsłonecznych. Ze względu na niską temperaturę krzepnięcia olej polecany jest do kosmetyków na zimę.

 Jednak wysoka zawartość NNKT w oleju konopnym powoduje, że źle znosi on kontakt z powietrzem, światłem i nie należy go również podgrzewać. Wystawienie na działanie niekorzystnych czynników przyspiesza utratę jego wartości odżywczych.

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl